Aromatherapie

'Wanneer een aroma de kamer vult, verandert de ruimte en veranderen wij...'

Hier kom je op een terrein dat mij ligt en waar ik graag mee werk. Natuurkracht en welzijn zijn twee gebieden die ik graag met elkaar verbindt, en ik neem jullie graag mee op dit gebied.

Aromadiffuser

Aromadiffuser

Deze diffuser valt op door zijn originele ontwerp en vestigt de aandacht wanneer het essentiële oliën verspreidt in een zachte mist, subtiel verlicht door mooie lichteffecten.

Deze aromaverspreider is gemaakt van bamboe en metaal en gebruikt ultrasone diffusietechnologie om je kamer te verrijken met etherische oliën.

Met een lichte druk op de bovenkant, schakel je het toestel in. Na 4 uur of wanneer de tank leeg is, wordt het toestel uitgeschakeld.

De troeven van deze diffuser:

Vermogen: 12 W Capaciteit watertank: 100 ml

Tea tree olie

Tea tree oil is een puur natuurlijke olie die antiseptisch, kiemdodend, neutraliserend, kramp-en pijnstillend werkt. De olie kan gebruikt worden voor de voeten, het gelaat, handen,...

Gebruik de olie lokaal om je aangedane schimmelnagel te behandelen of gebruik 6 à 10 druppels in een voetbadje. Ook bij een plantaire voetschimmel kan de olie gebruikt worden. Pas het dagelijks toe.

Inhoud: 15 ml

Heb je een vraag hoe je het best je nagel kan verzorgen? Stuur me een mailtje met een foto van je nagel, ik geef je graag advies!

Volatile lavendel

Franse lavendel- Lavandula Angustifolia

De olie is een stoomdestillatie van de verse bloeiende toppen en is een heldere, kleurloze olie afkomstig uit Frankrijk. De geur is de typische rijke lavendelgeur met een ondertoon van hout.

Waarvoor wordt deze olie gebruikt?

Contra-indicaties & andere bijzonderheden:

Doseer bij emotionele en spirituele zorg eerder laag. Hoge(re) doses kunnen leiden tot paradoxale reacties zoals onrust en agitatie.

Inhoud: 10 ml

Volatile fris rust

Fris, Rust

Met o.a. citroen, jasmijn, lavendel, melisse en sinaasappel. Deze olie zorgt voor een vrolijke frisheid en een innerlijke rust voor de stilte van de zomeravond.

Volatile essentiele olie groene mandarijn

Botanische naam: Citrus reticulata (Italië)

Koude persing van het buitenste deel van de verse schil van de nog onrijpe vrucht (groene mandarijn). Een groene olie met een zweem van blauw-violet. De olie is rijk aan zeer ontspannende esters en bevat nauwelijks coumarinen.

Geur: een zoete, fruitige, warm omhullende en milde olie, heel geschikt voor kinderen en het kind in jezelf.

Toepassingsgebieden: Als ambiente geur, voor de huid, lymfe, spijsvertering, kalmerend voor het sympatisch zenuwstelsel, brengt het opgejaagde hart tot rust, bevordert emotioneel en spiritueel welzijn.

Raad van een professional: Mandarijnessence in een aromadiffuser gedurende 15 minuten verstuiven in een kinderkamer, zal het inslapen van het kind bevorderen.

Heilzame olie bij: slapeloosheid, hartkloppingen, hoge bloeddruk, angst, stress, gejaagdheid, cellulitis, constipatie, overgewicht, benauwdheid, spijsverteringsproblemen (slokdarm-maag-dunne darm),...

Inhoud: 10 ml

Volatile essentiele olie citroen

Citroen- Citrus Limonum (Italië)

De olie wordt gewonnen door persing uit de schil van de citroen. Het is één van de meest verfrissende geuren en een echte klassieker onder de geuren. De kleur van de olie is lichtgeel tot groen.

Waarvoor wordt deze olie gebruikt?

Inhoud: 10 ml

Volatile essentiele olie rozemarijn

Botanische naam: Rosmarinus officinalis

Kruid afkomstig uit Marokko. Ideaal tijdens het studeren: werkt concentratieverhogend, versterkt het geheugen, helpt bij vermoeidheid en is activerend. Verbetert de doorbloeding en helpt tegen roos. Is zeer zuiverend. Goed voor verdamping bij ziekte.

Contra-indicaties & andere bijzonderheden:

Kan sterk stimuleren. Niet geschikt voor hyperactieve mensen en bij onrust of agitatie. Niet meer gebruiken na 18.00 uur ‘s avonds, tenzij je een hele nacht moet werken of waken. Niet bij hoge bloeddruk. Niet bij (neiging tot) epilepsie of (zekerheidshalve) bij hersentumoren. Vermijden bij zwangerschap en baby’s en kinderen onder de 6 jaar.

*heilzame olie bij: chronische vermoeidheid, slijmoplossend, doeltreffend schimmelwerend, matig antibacterieel, sinusitis, bronchiale slijmvliesontsteking, bloedophoping in de longen, spijsverteringsproblemen, darmontsteking,...

*Raad van een professional: Doe in een flesje met een druppelteller van 30 ml 10 druppels cineolhoudende rozemarijn en 30 ml plantaardige hazelnootolie. Op die manier heb je doeltreffende neusdruppels voor tijdens verkoudheden.

Inhoud: 10 ml

Volatile essentiele olie eucalyptus

Eucalyptus wild- eucalyptus globulus

De olie is een stoomdestilatie van de verse of gedeeltelijk gedroogde bladeren en jonge twijgen. Het is een kleurloze, dunne vloeistof die geel wordt tijdens het rijpen en rijk is aan 1,8 cineol. De geur is fris, harsachtig, kamferachtig met een houtige, felle ondertoon (dit lijkt een beschrijving van een houtblazer, maar vergis je niet, ik heb het nog steeds over eucalyptus!)

Waarvoor wordt deze olie gebruikt?

Inhoud: 10 ml